Gdje je cijena goriva najjeftinija?

Objavljeno 20/10/2021

Auto Servis Crnaić

Tankiranje polako, ali sigurno postaje luksuz za hrvatske standarde. Nikoga ne vesele novosti o poskupljenju goriva, a dolaskom hladnijeg vremena automobil sigurno biramo kao primarno prijevozno sredstvo.

Kako vaš limeni ljubimac ne bi prezimio u garaži, potrebno je naći optimalno rješenje za ovaj problem. To podrazumijeva da cijena treba odgovarati vašim mogućnostima, kvaliteta goriva mora biti na razini, a lokacija benzinske crpke tu isto igra veliku ulogu.

Kako bi popratili česte izmjene cijena i lakše usporedili cijene među crpkama, predstavljamo vam nekoliko korisnih alata koji vam mogu poslužiti u vašem odabiru.

1. Tražilica najjeftinijeg goriva (MGOR)

Tražilica najjeftinijeg goriva je projekt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a pruža informacije o maloprodajnim cijenama naftnih derivata u Hrvatskoj. Na web stranici i unutar mobilne aplikacije, nalazi se interaktivna karta s benzinskim postajama i najnovijim cijenama goriva.

Ideja je jako dobra – upišete grad u tražilicu i koje gorivo točite i na karti vam se prikažu ikone s popisom benzinskih postaja i cijenama goriva. Prednost ove stranice je što možete vidjeti točne cijene za svaku pojedinu benzinsku postaju te razlike u cijenama od jedne benzinske crpke do druge (npr. cijene goriva na INA-i u gradu i cijene goriva na INA-i na autocesti). Također, možete vidjeti koje su crpke otvorene i kako se kreću prosječne cijene.

Pri dnu stranice možete se prijaviti i na primanje obavijesti o promjenama goriva na vašu e-mail adresu.

2. Aktualne cijene goriva u Hrvatskoj (HAK)

I Hrvatski autoklub na svojoj web stranici ima jednostavan prikaz aktualnih cijena goriva u Hrvatskoj. a podatci su preuzeti sa gore spomenute stranice Ministarstva gospodarstva. Putem nje možete odabrati vrstu goriva koje koristite, a potom će vam se izlistati najniža i najviša cijena goriva za određenu kompaniju s obzirom da one mogu varirati ovisno o cjenovnoj politici kompanije. Pojedinačne cijene mogu se pogledati na HAK interaktivnoj karti i HAK mobilnim aplikacijama.

Informacije se lako se čitaju i pregledavaju na brz i jednostavan način. Nedostatak je što se prikazuju nekakve prosječne cijene za najpopularnije benzinske postaje bez mogućnosti detaljnije usporedbe.

3. Cijene goriva

Na web stranici cijenegoriva.info možete pronaći simpatičan alat koji vam može pomoći pri odabiru benzinske postaje – klikom na određenu vrstu goriva i količinu koju želite natočiti u vaš automobil dobit ćete popis benzinskih postaja s usporednim cijenama i uštedom (u kunama) ukoliko se odlučite točiti na onima koje su jeftinije. Sučelje je jednostavno, a podatci se svakodnevno ažuriraju.

Drugi način provjere cijena goriva na ovoj web stranici je klikom na “Cijene goriva” gdje vam se izlistaju prosječne cijene svih goriva na najpopularnijim benzinskim postajama u Hrvatskoj.

Istaknut ćemo i Facebook stranicu ovog portala gdje možete pratiti najnovije vijesti o promjenama cijena goriva u Hrvatskoj.

Ovisno koje informacije su vam potrebne, svaki od nabrojanih web alata može biti itekako koristan. Tražilica najjeftinijeg goriva pruža najdetaljnije informacije o svakoj benzinskoj postaji pojedinačno, cijenegoriva.info imaju simpatičan alat koji vam prikazuje uštedu ukoliko točite na različitim postajama, dok na stranici HAK-a možete dobiti najosnovnije informacije o prosječnim cijenama goriva u Hrvatskoj. Autoservis Crnaić želi vam štedljivo tankiranje!

Povezane vijesti

Kako pravilno šlepati auto?

Kako pravilno šlepati auto?

  Ostanete li vam automobil na cesti u kvaru, a trebate ga odvesti do najbližeg servisa ili svog doma, na raspolaganju su vam dvije opcije - pozvati vučnu službu ili pozvati drugog vozača u pomoć koji će vas odšlepati. Vučna služba je jednostavnije i sigurnije...

5 savjeta za sigurnu vožnju po magli

5 savjeta za sigurnu vožnju po magli

Svaka promjena vremena vozačima donosi vlastiti niz izazova. Dolaskom jeseni se, osim kiše, susrećemo i s maglom. Magla nije znak za uzbunu, nego samo za dodatan oprez. Za vožnju po magli potrebno je slijediti preporuke, a u nastavku možete pročitati naše savjete koje...

Zlatni trik za umorne vozače

Zlatni trik za umorne vozače

Kao što konzumacija alkohola ili korištenje mobitela može negativno utjecati na kvalitetu vožnje, tako isto može i umor. Upravo je današnji užurbani način života jedan od glavnih razloga zašto ljudi sve češće sjedaju za volan nakon nedovoljnog i nekvalitetnog sna. Ako...

TREBAŠ SERVIS? DOGOVORI TERMIN U AS CRNAIĆ VINKOVCI