032 360 321 servis@crnaic.hr

HAK predstavio novi sustav prikaza stanja na cestama

Hrvatski autoklub predstavio je poboljšani način prikazivanja stanja na cestama na svojoj web stranici. Novi sustav je napredniji i značajno moderniji te se uz već dobro poznate tekstualne opise  sve informacije mogu dobiti pregledom digitalne karte Hrvatske. Ovaj način kvalitetnije, brže i jednostavnije omogućava korisnicima pregled stanja na cestama u realnom vremenu. Sustav je prilagođen pregledavanjima na mobilnom telefonu, već sada omogućuje pristup informacijama o stanju u cestovnom prometu u Sloveniji, a osim na hrvatskom jeziku, unosi se i prijevod na engleskom jeziku. Uskoro će biti dostupan i na njemačkom i talijanskom

Hrvatski autoklub prikuplja informacije o stanju u cestovnom prometu od upravitelja cesta, policije, brodskih prijevoznika, Državnog hidrometeorološkog zavoda, sustava sa 280 kamera te vozača.

„U 2018. smo samo od upravitelja cesta primili 77.000 e-mailova, a sve prikupljene informacije obrađujemo, tumačimo i pružamo ih sudionicima cestovnog prometa“ rekla je Irena Čačić, voditeljica Informativnog centra Hrvatskog autokluba.

Digitalnu kartu “HAK  stanje na cestama” možete pogledati OVDJE.