Hyundai razvija Smart Cruise Control tehnologiju!

Žena vozi Hyundai automobil sa SCC sustavom

Objavljeno 08/01/2020

Auto Servis Crnaić

Hyundai Motor Grupa najavila je razvoj Smart Cruise Control (SCC) tehnologije koja se temelji na umjetnoj inteligenciji!

SCC tehnologija stvara personaliziranu pomoć u vožnji tako da kombinira obrasce ponašanja vozača s tehnikom vožnje. Taj će sustav biti primijenjen na svim budućim vozilima Hyundai Motor Grupe i bit će sposoban analizirati više od 10 000 obrazaca vožnje!

Što je Smart Cruise Control?

Smart Cruise Control je sigurnosna tehnologija koja omogućuje automobilu da automatski zadržava zadanu udaljenost od automobila ispred sebe koji je u istoj prometnoj traci. Također, poput klasičnih Cruise Control sistema (popularno zvanih tempomat), i SCC zadržava zadanu brzinu vožnje bez potrebe da vozač drži papučicu gasa. Velika prednost Smart Cruise Control sustava je što može prepoznati kad je automobil ispred Vas počeo kočiti ili ako je smanjio svoju brzinu te će prema određenoj situaciji i reagirati.

Ilustracija funkcije Smart Cruise Control u vožnji

SCC omogućuje automobilu da automatski zadrži zadanu udaljenost od automobila ispred sebe!

 

Kako funkcionira Smart Cruise Control?

Smart Cruise Control djeluje tako da senzori na prednjim kamerama i senzori na radaru skupe podatke o vožnji i šalju ih računalu. Računalo zatim iz tih podataka prepoznaje obrasce vožnje vozača. Ti obrasci uključuju brzinu reakcije vozača na uvjete vožnje, udaljenost od vozila i ubrzanje. Uz to se u varijablu uzimaju i uvjeti vožnje te brzina vožnje. Ako automobil vozimo iza drugog automobila koji usporava ili se zaustavlja, ovaj će sistem automatski detektirati tu promjenu i signalizirati motoru da smanji snagu, ili će, ako je to potrebno, potpuno zaustaviti automobil.

Prednosti pametnog sustava

Očita je prednost ovog sustava to što vozaču daje još veći osjećaj sigurnosti i udobnosti prilikom vožnje. Ali bitno je spomenuti i još jednu prednost. Naime, ovaj sustav omogućuje bržu reakciju od reakcije čovjeka jer je sustav baziran na kamerama i radarima. Uz to, u slučaju smanjene vidljivosti, vozač će teže vidjeti vozilo ispred sebe ili promjenu u kretanju vozila ispred sebe. Smart Cruise Control će takvo vozilo prije primijetiti i reagirati u skladu s potrebama koje se pokažu. Također, Hyundai se pobrinuo da ništa ne smeta pametnom sustavu, tako da će SCC funkcionirati i u slučaju da su senzori prekriveni snijegom ili prljavi.

Smart Cruise Control pomaže i u slučaju smanjene vidljivosti, a sustav će nesmetano funkcionirati i kada su senzori prekriveni snijegom ili prljavi!

 

 

 

Povezane vijesti

Hyundai – pobjednik iF Design Awards 2020!

Hyundai – pobjednik iF Design Awards 2020!

Hyundai je odnio dvostruku nagradu na iF Design Awards 2020! Ova svjetski poznata organizacija već više od 65 godina dodjeljuje nagradu za dizajn, a pobjednika proglašavaju stručnjaci za dizajn iz cijeloga svijeta. Ove godine nagrada je pripala Hyundai Sonati i...

Nove kamere za nadzor brzine u Vukovarsko-srijemskoj županiji!

Nove kamere za nadzor brzine u Vukovarsko-srijemskoj županiji!

Kako bi se osigurala veća sigurnost u prometu i kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, u četvrtak 5. ožujka 2020. policija je postavila nove nadzorne kamere na 5 lokacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Lokacije novih nadzornih kamera Ove nadzorne kamere mogu...

Peugeot akcija – Amortizeri i ovjes do 30% jeftiniji!

Peugeot akcija – Amortizeri i ovjes do 30% jeftiniji!

Amortizeri i ovjes su bitan dio vaše sigurnosti. Svojim vjernim članovima kluba Peugeot Zauvijek (i onima koji će koristiti priliku za upis) nudimo od 10.02.2020. do 28.03.2020. 30% popusta na slijedećim dijelovima: Originalni dijelovi Peugeot: Prednji i stražnji...

TREBAŠ SERVIS? DOGOVORI TERMIN U AS CRNAIĆ VINKOVCI