032 360 321 servis@crnaic.hr

Prijenosni Starter – spas za prazan akumulator

Sjedate u automobil, okrećete ključ, no auto ne želi upaliti – ukoliko inače nemate poteškoća s automobilom vjerojatno je riječ o praznom akumulatoru.

Ništa neobično –  akumnulator ima svoj vijek trajanja (4-5 godina), možda ste zaboravili ugasiti svjetla, ili nešto nije uredu s punjenjem akumulatora za vrijeme vožnje. U svakom slučaju,  potrebno je napuniti akumulator toliko da možete upaliti automobil. Ranije smo pisali o tome kako upaliti automobil preko kablova a sada ćemo Vam predstaviti još jedno praktično rješenje –  Prijenosni ili Jump Starter.

Jump Starter je mali uređaj uz pomoć kojega možete pokrenuti automobil kada se akumulator isprazni (ili u hladnijim uvjetima),  bez potrebe za kablovima i drugim automobilima. 

Postoje raznovrsni modeli pa tako razlikujemo Jump Startere različitih kapaciteta i jačina (maksimalna struja i izlazna struja), dimenzija kao i broja korištenja prije potrebe za novim nadopunjavanjem. Uređaj je najčešće malih dimenzija i poneki stanu čak i u pretinac za rukavice, moguće ga je koristiti i kao izvor struje za napajanje drugih stvari (npr. mobitela ili laptopa), a kao dodatnu funkcionalnost najčešće imaju diodnu lampu na vrhu. Starter se može puniti na kućnoj utičnici ili čak preko upaljača u automobilu.