Dezinfekcija ozonom – najbolji način čišćenja automobila

Unutrašnjost automobila s kožnim sjedalima

Objavljeno 29/04/2020

Auto Servis Crnaić

Mnogi vlasnici automobila redovito čiste i dezinficiraju svoj automobil kako bi zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih suputnika. To je posebno važno u ovo vrijeme kada zbog straha od koronavirusa svi vodimo veću brigu o čistoći prostora u kojima često boravimo.

Dezinfekcija automobila ozonom je najbolji način za čišćenje unutrašnjosti automobila jer osigurava potpunu čistoću prostora i djeluje bolje nego osvježivači i deterdženti za čišćenje kokpita koji samo prividno čiste kabinu vozila.

Sredstva za čišćenje na bazi alkohola mogu djelovati štetno

Ozon (O3) je oblik kisika, a poznat je kao dobar borac protiv svih ljudskih patogena i potpuno je siguran za korištenje u prostorima u kojima ljudi često borave. Za razliku od ostalih sredstva na tržištu, ozon će potpuno ukloniti sve bakterije i viruse koji se nalaze u unutrašnjosti Vašeg automobila bez da ošteti njegove dijelove.

Naime, određene maramice i druga sredstva za čišćenje unutrašnjosti automobila sadrže alkohol koji loše djeluje na osjetljive dijelove unutrašnjosti, posebice one načinjene od kože.

Čistite li upravljač, ručicu mjenjača ili kožna sjedala takvim sredstvima, koža će se isušiti i počet će pucati. Zato je bitno koristiti regeneratore kože nakon korištenja alkoholnih sredstava, a to nije praktično i često je skupo.

Čišćenje unutrašnosti automobila ozonom

Za razliku od takvih sredstava, ozon nema nikakve negativne učinke na automobil, a čisti ga bolje nego ostala sredstva na tržištu jer je ozon jedini način za potpunu dezinfekciju automobila.

Autoservis Crnaić koristi uređaj Magneti Marelli Bactoban koji se pokazao kao najbolji uređaj za dezinficiranje automobila ozonom na tržištu. Taj se uređaj spaja na struju, a sonda se uvodi u automobil.

Kako Magneti Marelli Bactoban Ozon Maker funkcionira možete pogledati u videu:

Ozon cirkulira automobilom uz pomoć klime pa je preporuka da se prije dezinfekcije automobila ozonom promijeni filter klime. To će omogućiti dobru propusnost ozona i ozon će imati bolji učinak.

Ozon djeluje tako da prodire u materijale unutar automobila i na kemijskoj razini uništava sve štetne mikroorganizme. Uz to, ozon eliminira i sve neugodne mirise koji su se uvukli u unutrašnjost automobila poput dima cigarete i slično.

 

Kontaktirajte Autoservis Crnaić kako biste rezervirali dezinfekciju automobila ozonom po akcijskoj cijeni od 149,00kn! Tretman putničke kabine Ozone Maker-om ne samo da uklanja neugodne mirise, već i uništava bakterije i viruse te čini vozilo ugodnijim i zdravijim mjestom!

Povezane vijesti

Kako reagirati u slučaju puknute gume?

Kako reagirati u slučaju puknute gume?

Pucanje gume je najgora noćna mora svakog vozača, ali vrlo je vjerojatno da će se svaki vozač barem jednom za svog života suočiti upravo s ovim problemom. Ono se može dogoditi iz nekoliko razloga i potrebno je znati kako pravilno reagirati kako ne biste bili opasnost...

5 savjeta za sigurnu noćnu vožnju!

5 savjeta za sigurnu noćnu vožnju!

Dolaskom ljeta sve se više putuje na godišnje odmore na more ili u posjet obitelji na drugom kraju države. No, zbog velikih vručina i gužvi na cestama tijekom dana, mnogi se vozači odlučuju na putovanje noću. Putovanje noću je mirnije i ugodnije zbog niže temperature,...

Kako pripremiti automobil za ljetno putovanje?

Kako pripremiti automobil za ljetno putovanje?

Polako nam se bliže lijepi i topli proljetni i ljetni dani. To znači da ćemo, za razliku od zimskih dana, sve češće  izlaziti iz kuće i boraviti u prirodi ili ići na zaslužene godišnje odmore. Naši su automobili samim time sve više u pokretu pa je posebno važno...

TREBAŠ SERVIS? DOGOVORI TERMIN U AS CRNAIĆ VINKOVCI