032 360 321 servis@crnaic.hr

S obzirom na povoljne vremenske uvjete zimske gume  smo odavno mogli zamjeniti ljetnima, no u Hrvatskoj je zakonom propisano da do 15.4. svako vozilo koje se kreće zimskim dionicama u RH mora imati 4 zimske gume ili četiri ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i po potrebi s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače. 

Zimske gume se više troše po toplom vremenu

Preporuka je čekati 15. travnja za napraviti sezonsku zamjenu guma kako bi izbjegli eventualne policijske kazne. No, nemojte predugo čekati jer zimske gume, koje su skuplje, su sastavom drugačije od ljetnih i bespotrebno gube svojstva ukoliko ih koristimo pri visokim temperaturama. 

Spomenimo i važnost pravilnog skladištenja guma – kako bi im sačuvali svojstva i produljili vijek trajanja gume je potrebno čuvati u adekvatnim uvjetima.

Rezervirajte svoj termin za zamjenu guma

Nemojte čekati predugo i rezervirajte svoj termin za zamjenu guma u Auto servisu Crnaić u Vinkovcima.  AS Crnaić servis je za sve marke vozila, a u sklopu našeg servisnog centra djeluje odjel vulkanizacije u kojemu vršimo zamjene guma te balansiranje i geometriju kotača koristeći najmoderniju vulkanizersku opremu.