Zamjena diskova, obloga i ulja za kočnice

Objavljeno 02/01/2020

Auto Servis Crnaić

Nemoguće je govoriti o sigurnosti u vožnji, a ne spomenuti kočnice i njihovu ispravnost. Mnogi ljudi razmišljaju o zamjeni kočnica tek kad osjete njihov slabiji rad. Tada već može biti kasno, jer svaka vožnja do servisa može biti opasna ako su kočnice nesigurne. Važnost zamjene diskova i zamjene ulja u kočnicama naglašavaju i auto servisi. To se može vidjeti raznim akcijama koje se često pojavljuju na tržištu. Pojasnit ćemo na što sve trebate obratiti pozornost kada govorimo o zdravlju vaših kočnica.

Redoviti pregled automobila

Prije svega, najvažnije je napomenuti važnost redovitog pregleda kočnica vašeg automobila. Otprilike svakih prijeđenih 5000km biste trebali posjetiti autoservis kako biste provjerili zdravlje vaših kočnica. Ako prilikom jednog od pregleda serviser ustanovi da su vaši diskovi izlizani ili napuknuti, ne čekajte! Odmah reagirajte i zamijenite obloge i diskove. Pritom je preporuka da se koriste originalni dijelovi jer, iako su ponekad skuplji od zamjenskih, oni jamče vrhunsku kvalitetu!

Posjetite autoservis svakih prijeđenih 5000km kako biste pregledali zdravlje kočnica!

Ukoliko je vaš automobil stariji od 10 godina, naša preporuka je da pri redovitom pregledu vaših kočnica pregledate i kočionu čeljust, te da ju reparirate na vrijeme ako je potrebno.

Zamjena ulja u kočnicama

Ne smijemo zaboraviti i redovitu zamjenu ulja u kočnicama. Preporuka je da se ulje mijenja svake dvije godine, ali pregled vozila će otkriti postoji li potreba da se ono promijeni i nešto ranije. Do problema može doći kada se zbog vlage snizi vrelište ulja, što kočenje čini puno opasnijim. Zamjenu ulja prepustite profesionalcima koji će znati najefikasnije obaviti taj posao, pa zbog toga neće doći do nepotrebnih dodatnih komplikacija. Prednost promjene ulja ćete osjetiti odmah! Vaš će automobil bolje kočiti i bolje reagirati na pedalu, a izdržljivost opterećenja prilikom kočenja na nizbrdicama bit će puno veća.

Osoba mijenja ulje u automobilu

Zamjena ulja u kočnicama (izvor: fleetroadgarage.co.uk)

Kako biste svoje kočnice održali zdravima, preporučamo što češće kočenje motorom, a koristite kočnice samo kada je potrebno. Kočenje motorom će sačuvati vaše kočnice, ali će vas nagraditi i dodatnom uštedom goriva.

Autoservis Crnaić nudi zamjenu prednjih i stražnjih kočionih obloga i diskova te zamjenu ulja u kočnicama! Dovezite automobil na pregled i sigurno krenite na put!

 

Povezane vijesti

Svjećice za automobil – sve što trebate znati!

Svjećice za automobil – sve što trebate znati!

Svjećice automobila su jedan od najvažnijih elemenata automobila i neophodne su za njegov ispravan rad. One su odgovorne za pokretanje i održavanje rada motora. Funkcioniraju tako da stvaraju iskre između elektroda svjećice koja onda pali smjesu u cilindru. Ta smjesa...

Što je turbina automobila i kako prepoznati njen kvar?

Što je turbina automobila i kako prepoznati njen kvar?

Vozite li automobil star deset ili manje godina, posebno onaj s dizelskim motorom, velika je vjerojatnost da motor ima ugrađenu turbinu. Sve strože ekološke norme, rast cijena goriva te strogi kriteriji vozača natjerali su proizvođače automobila na ugrađivanje...

10 stvari koje morate imati u autu za vrijeme zimskih putovanja!

10 stvari koje morate imati u autu za vrijeme zimskih putovanja!

Putovanje zimi može biti puno nepredvidljivih situacija. Akumulator Vam se može isprazniti, možete slučajno sletjeti s ceste i zapeti u snijegu, možda ste zaboravili natočiti gorivo i automobil Vam se zaustavio na otvorenoj cesti i morate čekati pomoć. Snalaženje u...

TREBAŠ SERVIS? DOGOVORI TERMIN U AS CRNAIĆ VINKOVCI