Lakiranje automobila – znanje i strpljenje su ključni

Lakiranje auta u autolakirnici u Vinkovcima

Objavljeno 24/07/2019

Auto Servis Crnaić

 

Lakiranje automobila posao je koji zahtijeva iskustvo, strpljenje i preciznost u radu. Loše obavljeni posao napravit će samo više štete nego koristi.

Automobili su redovito izloženi brojnim čimbenicima koji utječu na izgled limarije. Kiša, sunce, snijeg, kamenčići i druge čestice koje “udaraju” u auto u vožnji, pa i pranje automobila, malo po malo oštećuju i troše zaštitni lak. Sitna oštećenja mogu se riješiti poliranjem automobilano veće ogrebotine i zaderanja i duboka udubljenja s oštećenim lakom ipak zahtijevaju više pažnje i ozbiljnije popravke te vjerojatno lakiranje.

Lakiranje automobila – posao za majstora s iskustvom

Lakiranje automobila posao je koji zahtijeva iskustvo, strpljenje i preciznost u radu. Loše obavljeni posao napravit će više štete nego koristi i eventualni prepravci znače dupli posao za majstora koji će ih raditi. Stoga, kod odabira lakirera, dobro razmislite kome ćete povjeriti taj zahtijevan zadatak. Ono na što svaki lakirer treba obratiti pozornost su:

Debljina laka

Svaki automobil ima tvornički određenu debljinu laka (danas je to najčešće od 60 do 140 mikrona). Lak koji lakirer nanosi može biti debel do određene granice, bez da se primjeti kako ima novi nanos. Nestručnost i neznanje dovodi do nanošenja predebelog sloja laka, što se na kraju primjeti pri detaljnijem pregledavanju automobila.

Potrebno je znati i s koje udaljenosti treba nanositi lak kako bi se izbjeglo stvaranje neravnih površina i udubina.

Loše nanošenje kita

U nekim slučajevima štećenja laka je potrebno pokrpati nanošenjem kita, no kao i kod nanošenja laka potrebno je voditi računa o količini koja se nanosi.  Predebel sloj kita kasnije će se vidjeti, a prilikom postavljanja potrebno je voditi računa o vremenu sušenja s obzirom na vrstu kita te na brušenje nakon što se kit osuši.

lakiranje auta, autolakirnica vinkovci, lakiranje auta vinkovci, servis vinkovci, autoservis vinkovci, autoliarija vinkovci

Kvaliteta alata i materijala

Profesionalne auto radionice opremljene su alatima prema priopisanim standardima, a prilikom lakiranja automobila  pridržavaju se standarda propisanih od autoproizvođača.

U takvim radionicama koriste se specijalizirane komore u kojima je, zahvaljujući finim filtrima i posebnoj ventilaciji, smanjena mogućnost pojave prljavštine, prašine i drugih nečistoće u zraku, čime se osigurava čist sloj laka bez mrvica i čestica.

Način lakiranja 

Preporuka je rastaviti automobil i maknuti sve sitne dijelove poput svjetala i brtvi kako bi se obojali i dijelovi koji se skrivaju iza njih te kako ne bi nanosili lak tamo gdje ne treba.

Trebate li popravak limarije na automobilu obratite nam se s povjerenjem. Auto servis Crnaić posjeduje dugogodišnje iskustvo u obavljanju popravaka limarije i lakiranja, a naši stručni i iskusni majstori te suvremeno opremljena radionica i i posvećenost detaljima jamac su sjajnih rezultata.

Povezane vijesti

Što ako padnete tehnički pregled?

Što ako padnete tehnički pregled?

Tehnički pregled automobila obavlja se redovito svakih 12 mjeseci od posljednjeg redovitog tehničkog pregleda. Ako iz nekog određenog razloga Vaš automobil nije prošao na tehničkom pregledu, vjerojatno ste zbunjeni i niste sigurni što učiniti, odnosno, koja prava...

Što je kasko osiguranje?

Što je kasko osiguranje?

Auto osiguranje je jedino obavezno osiguranje u Republici Hrvatskoj. Takvo osiguranje pokriva svu štetu koju u prometnoj nezgodi nanesete drugim osobama. Ukoliko nanesete štetu i svom automobilu, troškove snosite sami osim ako ste uz obaveznu policu osiguranja uzeli i...

Kako izgleda tehnički pregled vozila?

Kako izgleda tehnički pregled vozila?

Prvi put vozite automobil na tehnički pregled i niste sigurni što Vas točno tamo očekuje? U prijašnjem članku objasnili smo kako se točno pripremiti za tehnički pregled te koju dokumentaciju trebate ponijeti kako biste mogli pristupiti tehničkom pregledu, a u...

TREBAŠ SERVIS? DOGOVORI TERMIN U AS CRNAIĆ VINKOVCI