Što ako padnete tehnički pregled?

Objavljeno 26/10/2020

Auto Servis Crnaić

Tehnički pregled automobila obavlja se redovito svakih 12 mjeseci od posljednjeg redovitog tehničkog pregleda.

Ako iz nekog određenog razloga Vaš automobil nije prošao na tehničkom pregledu, vjerojatno ste zbunjeni i niste sigurni što učiniti, odnosno, koja prava imate nakon pada na tehničkom pregledu.

Pao sam tehnički – što sad?

Ukoliko je prilikom pregleda na Vašem automobilu utvrđen kvar koji nije bilo moguće ukloniti u istom trenutku u stanici za tehnički pregled, Vaš se automobil smatra neispravnim i morate otkloniti taj problem u autoservisu i ponovno pristupiti pregledu auta.

Dobra je vijest da ne morate ponovno plaćati tehnički pregled ukoliko otklonite kvar u roku od 15 dana od dana prvog tehničkog pregleda.

Naime, 15 dana od dana prvog tehničkog pregleda vlasnik automobila ima pravo pristupiti neograničenom broju besplatnih tehničkih pregleda bez plaćanja dodatnih naknada. Na tim će se pregledima opet ispitati ispravnost Vašeg automobila, a posebna će se pažnja posvetiti elementu zbog kojega prvi put niste prošli tehnički pregled.

Ako, pak, istekne rok od 15 dana od prvog tehničkog pregleda, postupa se kao da vozilo uopće nije pristupalo pregledu te se mora opet platiti cijela naknada za tehnički pregled automobila.

Koliko traje rok za pristupanje besplatnom tehničkom pregledu?

Kako smo napomenuli ranije, rok za pristupanje besplatnom tehničkom pregledu traje 15 dana od prvog tehničkog pregleda. U taj rok od 15 dana spadaju i vikendi te neradni dani, odnosno, rok traje 15 kalendarskih dana, a ne 15
radnih dana. Ukoliko je, ipak, zadnji dan roka za pristup besplatnom tehničkom pregledu neradni dan (blagdan ili nedjelja), taj se dan prebacuje, odnosno, rok za pristup besplatnom tehničkom pregledu istjeće prvog sljedećeg radnog dana.

Kako bi bili sigurni da je Vaš automobil ispravan, dođite na kontrolni pregled u Auto Servis Crnaić. Naši serviseri će detaljno pregledati Vaš automobil, upozoriti Vas ukoliko postoje kakvi nedostatci ili kvarovi te se pobrinuti da je Vaš automobil siguran za vožnju i spreman za tehnički pregled vozila.

Povezane vijesti

Što je kasko osiguranje?

Što je kasko osiguranje?

Auto osiguranje je jedino obavezno osiguranje u Republici Hrvatskoj. Takvo osiguranje pokriva svu štetu koju u prometnoj nezgodi nanesete drugim osobama. Ukoliko nanesete štetu i svom automobilu, troškove snosite sami osim ako ste uz obaveznu policu osiguranja uzeli i...

Kako izgleda tehnički pregled vozila?

Kako izgleda tehnički pregled vozila?

Prvi put vozite automobil na tehnički pregled i niste sigurni što Vas točno tamo očekuje? U prijašnjem članku objasnili smo kako se točno pripremiti za tehnički pregled te koju dokumentaciju trebate ponijeti kako biste mogli pristupiti tehničkom pregledu, a u...

3 prednosti preventivnih pregleda automobila

3 prednosti preventivnih pregleda automobila

Preventivni pregledi i servisi automobila igraju bitnu ulogu u produživanju životnog vijeka i funkcionalnosti Vašeg vozila. Naime, na taj način ćete pravovremeno otkriti sve kvarove i probleme u Vašem automobilu, ali ćete na vrijeme spriječiti i nastanak veće štete...

TREBAŠ SERVIS? DOGOVORI TERMIN U AS CRNAIĆ VINKOVCI