Dezinfekcija klime auta ozonom

Kontrolna ploča automobila na kojoj je vidljiva upaljena klima auta

Objavljeno 03/04/2020

Auto Servis Crnaić

 

Klima uređaj automobila idealno je okruženje za stvaranje bakterija i gljivica jer se u njemu nakuplja i zadržava vlažan zrak. Ukoliko klima u Vašem automobilu slabije propušta zrak ili ispušta neugodne mirise, vrlo je vjerojatno da su se na njemu nakupile čestice koje trule i uzrokuju dva prethodno navedena simptoma.

Kako biste izbjegli pojavu smrada u automobilu i bili sigurni da Vaša klima uvijek radi ispravno, važno je redovito mijenjati filter klime te ju redovito čistiti i servisirati, posebice početkom ljetne sezone.

Autoservis Crnaić u Vinkovcima dezinfekciju klime automobila obavlja uz pomoć uređaja „Ozon Maker“.

Ozon Maker uspješno uklanja gljivice i bakterije nataložene u svakom klima uređaju te uklanja neugodan miris iz sustava, za razliku od sprejeva i sličnih sredstava koji samo privremeno prikrivaju neugodne mirise.

Što je zapravo ozon?

Ozon (O3) je oblik kisika koji ima još jedan atom kisika za razliku od kisika koji udišemo iz atmosfere (O2).

Ozon je potvrđen kao “ubojica” svih poznatih ljudskih patogena i sigurnosno je provjeren za rad u prostorima u kojima borave ljudi ili okoliš.

Istraživanja su pokazala da je ozon učinkovitiji i ima veći oksidacijski potencijal od većine tradicionalnih dezinfekcijskih ili sanitarnih tvari (npr klor, vodikov peroksid, peroksi kiseline i klor dioksid), a njegova uporaba eliminira potrebu primjene različitih sanitarnih tvari, jer onečišćenja ne mogu izgraditi toleranciju na ozon.

Kako se čisti klima ozonom?

Kako bi postupak bio što efikasniji najprije je potrebno temeljito oprati unutrašnjost automobila. Kada je automobil u potpunosti očišćen, Ozon Maker se spaja na struju, a sonda se uvodi u automobil.

Tijekom postupka automobil mora raditi s upaljenom ventilacijom i klimom kako bi ozon lakše cirkulirao kroz čitav sustav. Dezinfekciju sustava ozonom najbolje je napraviti nakon zamjene filtera peludi jer se tako osigurava veća propusnost ozona.

Autoservis Crnaić nudi usluge punjenja klime plinom, čišćenja i podmazivanja sustava, te dezinfekciju kompletnog sustava uređajem “Ozon maker”! Kontaktirajte nas i pripremite svoj automobil za ljetnu sezonu!

Povezane vijesti

Kako reagirati u slučaju puknute gume?

Kako reagirati u slučaju puknute gume?

Pucanje gume je najgora noćna mora svakog vozača, ali vrlo je vjerojatno da će se svaki vozač barem jednom za svog života suočiti upravo s ovim problemom. Ono se može dogoditi iz nekoliko razloga i potrebno je znati kako pravilno reagirati kako ne biste bili opasnost...

5 savjeta za sigurnu noćnu vožnju!

5 savjeta za sigurnu noćnu vožnju!

Dolaskom ljeta sve se više putuje na godišnje odmore na more ili u posjet obitelji na drugom kraju države. No, zbog velikih vručina i gužvi na cestama tijekom dana, mnogi se vozači odlučuju na putovanje noću. Putovanje noću je mirnije i ugodnije zbog niže temperature,...

Kako pripremiti automobil za ljetno putovanje?

Kako pripremiti automobil za ljetno putovanje?

Polako nam se bliže lijepi i topli proljetni i ljetni dani. To znači da ćemo, za razliku od zimskih dana, sve češće  izlaziti iz kuće i boraviti u prirodi ili ići na zaslužene godišnje odmore. Naši su automobili samim time sve više u pokretu pa je posebno važno...

TREBAŠ SERVIS? DOGOVORI TERMIN U AS CRNAIĆ VINKOVCI